Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кандидати на посади суддів обирають вакансії в місцевих адміністративних судах

01 грудня 2023, 14:25

1 грудня 2023 року ВККСУ розпочала формування рейтингу кандидатів на посаду судді в місцевих судах. На цій стадії конкурсу 61 кандидат обиратиме вакансії в місцевих адміністративних судах України.

«Комісія у конкурсі на зайняття 560 вакантних посад суддів у місцевих судах розпочала формування рейтингів кандидатів з адміністративної юрисдикції. Майбутні судді обирають серед 30 вакантних посад у 15 обласних адміністративних судах», – констатував Голова ВККСУ Роман Ігнатов.

Аби взяти участь у формуванні відповідного рейтингу, кандидати повідомляли Комісію про намір претендувати на посаду судді адміністративної спеціалізації.

«Процедура формування рейтингу відкрита і зрозуміла. Кращий у рейтингу обирає першим з усіх посад, другий – другим і так до кінця рейтингового списку, поки не закінчаться посади. Увесь цей процес наживо транслюється на офіційному Youtube-каналі Комісії в мережі «Інтернет», – зазначив заступник Голови ВККСУ Руслан Сидорович.

Найбільше вакантних посад, на які оголошено конкурс, в місцевих адміністративних судах Дніпропетровської, Житомирської, Львівської, Одеської та Харківської областей – по 3 вакансії.

Після формування рейтингу кандидатів з адміністративної юрисдикції ВККСУ також сформує рейтинг з господарської юрисдикції – 8 грудня 2023 року та загальної юрисдикції – 15-16 грудня 2023 року.

Нагадаємо, що 14 вересня 2023 року ВККСУ оголосила проведення конкурсу на зайняття 560 вакантних посад суддів у місцевих судах для кандидатів, зарахованих до резервів. До цього кандидати складали кваліфікаційний іспит, виконували практичні завдання.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України