Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча група при ВРП розпочала напрацьовувати проєкт Єдиних показників для оцінки доброчесності та професійної етики судді

13 лютого 2024, 11:16

На першому установчому засіданні члени робочої групи з розроблення Єдиних показників для оцінки доброчесності та професійної етики судді (кандидата на посаду судді) обговорили формат своєї діяльності та висловили пропозиції щодо наповнення і змісту майбутнього документу.

Як нагадав голова робочої групи Олександр Сасевич, 9 грудня 2023 року внесені зміни до Закону України «Про Вищу раду правосуддя», відповідно до яких Вища рада правосуддя після консультацій з Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Радою суддів України та Громадською радою доброчесності затверджує Єдині показники для оцінки доброчесності та професійної етики судді (кандидата на посаду судді) (пункт 20-4  частини першої статті 3).

«На виконання вимог закону ми повинні у тісній взаємодії оперативно напрацювати критерії для визначення доброчесності і професійної етики судді або кандидата в судді під час конкурсних процедур, вийти на кінцевий результат до кінця лютого. Єдині показники затверджуватиме Вища рада правосуддя на своєму засіданні»,   сказав Олександр Сасевич.

Рішенням ВРП від 8 лютого 2024 року створено робочу групу з розроблення Єдиних показників, до складу якої увійшли члени ВРП, ВККСУ, ГРД та представники міжнародних проєктів Програми (USAID) «Справедливість для всіх», Проєкту ЄС «PRAVO-JUSTICE», Проєкту Ради Європи «Підтримка судової влади України в умовах війни та післявоєнного періоду», Міжнародної організації права розвитку (IDLO) в Україні.

Вища рада правосуддя