Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вирішив стягнути з рф кошти на користь ТОВ за завдані збитки внаслідок ракетного обстрілу Дніпра

25 квітня 2024, 11:21

Господарський суд Дніпропетровської області задовільнив позов товариства з обмеженою відповідальністю до держави - російської федерації (справа № 904/153/24).

Судом встановлено, що 28 квітня 2023 року злочинною владою російської федерації, внаслідок ведення агресивної війни та агресивних воєнних дій, здійснено обстріл цивільної інфраструктури м. Дніпра ракетами невстановленого типу, в результаті вказаних противоправних дій загинуло 2 особи, отримали поранення 2 особи та пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури, яким завдано значні пошкодження вибуховою хвилею від детонації ракети.

Позивач зазначив, що в результаті пошкодження агресором інфраструктури аптечного складу, діяльність товариства з обмеженою відповідальністю фактично була паралізована, відновлення якої вимагає здійснення фінансових видатків у значних обсягах, що власними силами підприємство забезпечити не в змозі. Дефіцит фінансових ресурсів підприємства обумовлений активною благодійною діяльністю, виконанням належним чином своїх фінансових зобов'язань на користь держави, національних та іноземних постачальників, та збереженням у повному обсязі робочих місць на підприємстві.

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області від 20.02.2024 було повністю задоволено позов товариства з обмеженою відповідальністю та вирішено стягнути з держави російська федерація суму завданих збитків у розмірі 672 176 без урахування ПДВ та суму збитків у розмірі 89 000 грн за проведення експертної оцінки щодо визначення об'єму збитків, завданих внаслідок ракетного обстрілу.

Рішення в апеляційному або касаційному порядку не оскаржувалося та набуло законної сили.