Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24 листопада 2023 року відбудеться презентація посібника з висвітлення судових процесів у справах війни від МІПЛ

20 листопада 2023, 10:41

24 листопада 2023 року о 13:00 відбудеться презентація посібника по висвітленню судових процесів у справах війни від Медійної ініціативи за права людини. 

Ольга Решетилова, голова МІПЛ, та Оксана Расулова, керівниця проєкту з моніторингу судів розкажуть про воєнні злочини, геноцид, злочин агресії — це все нові виклики для української судової системи. Але так само — і для українських медіа. Як розібратися в тому, кого і за що судять, як не зашкодити свідкам і як називати колаборантів, про що запитувати прокурорів і адвокатів, щоб мати відповідь по суті та як редагувати "юридичну мову"?

На лекції також буде презентовано посібник з судової журналістики, у якому пояснюють основи міжнародного гуманітарного права, українське законодавство щодо війни, структуру судової системи та дають практичні поради щодо роботи медіа в судах, етики та сторітелінгу навколо судових процесів.

Дивіться пряму трансляцію на сторінках Медійна ініціатива за права людини і Lviv Media Forum у Facebook.

Форма для попередньої реєстрації

Цей захід став можливим за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках @usaid.justiceforall

Рада суддів України