Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні адвокати побували під час судових слухань в Апеляційному суді Херсонської області

23 лютого 2018, 09:50

20 лютого 2018 року в рамках стажування, що проводиться Національною асоціацією адвокатів України, особи, які виявили бажання стати адвокатами, побували під час розгляду кримінальних проваджень колегіями суддів Апеляційного суду Херсонської області, а крім того, мали можливість спостерігати розгляд кримінального провадження у режимі відеоконференції із одним із судів першої інстанції нашої області.

Обов’язковість стажування для осіб, які виявили бажання стати адвокатами, передбачена Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Так, стажування розпочинається після успішного складання кваліфікаційного іспиту та триває 6 місяців. За умов успішного проходження стажування, особа складає присягу адвоката України та отримує свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

Отже, дуже важливими для отримання та поглиблення практичних знань для майбутніх адвокатів є ознайомлення із організацією та порядком розгляду суддями кримінальних проваджень, правами та обов’язками сторін. Також для майбутньої професійної діяльності стажерів чимале значення має можливість заслухати виступи прокурорів та захисників. 

              

 За повідомленням прес-служби суду