Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Шевченківського районного суду міста Києва Мєлєшак О.В. повідомляє про повторний факт втручання в її діяльність щодо здійснення правосуддя

23 лютого 2018, 17:14

До Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення Мєлєшак Олени Вікторівни про повторний факт втручання в її діяльність як головуючого судді у кримінальному провадженні.

Суддя зазначає, що після вчинення провокаційних дій щодо неї 18 та 19 січня 2018 року, 11 лютого 2018 року від невідомої особи на особистий телефонний номер близького родича судді надійшло sms-повідомлення, у якому зазначалося, що поведінкою судді не задоволені. Їй запропонували придбати зі знижкою будь-які квитки у компанії «Карабас» для неї, членів родини та друзів. Суддя зауважує, що кримінальне провадження, яке перебуває у неї на розгляді, здійснюється стосовно осіб, які мають безпосереднє відношення до вказаної компанії.

12 лютого 2018 року перед початком судового засідання у цій справі на мобільний телефон Мєлєшак О.В. надійшли повідомлення, у яких невідомі особи, вказуючи на зв’язки із впливовими посадовими особами у правоохоронних органах, відкрито погрожували перешкоджанням судді у проходженні кваліфікаційного оцінювання шляхом направлення скарг у різні інстанції, у тому числі до Вищої ради правосуддя.

На думку судді, вказані особи намагалися штучно створити умови для її самовідводу у вказаній вище справи.

Мєлєшак О.В. вказує, що за її заявою відкрито кримінальне провадження, у якому здійснюється досудове розслідування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 Прес-центр судової влади України